onsdag 14 maj 2014

Underskattad purjolök

Purjolök är en fantastisk grönsak som jag tycker används för lite. Här nedan har du ett recept på ugnsbakad purjo med parmesantäcke.

   Ingredienser
  • Purjolök (yttersta, grönaste delen)
  • Tomater
  • Oliver
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl riven parmesan
  • Salt, vitpeppar
  • ca 2 msk olivolja
Skölj och dela purjolöken i 4 cm långa bitar som du sedan delar på mitten. Ringla över lite olivolja
över purjolöksbitarna, marinera några minuter och lägg sedan i en ugnsform. Strö över oliver och skurna tomater. Blanda sedan crème fraiche och parmesan och smaksätt med lite salt, peppar och olivolja.  
Täck sedan purjolöken med blandningen och gratinera i ugnen ca 15 min på 180-200 grader. Känn efter så att purjolöken mjuknat och känns lite al dente. Ät som den är med lite olika sallader, perfekt som tillbehör till en buffé eller med lite nykokt bulgur! Ljuvligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar