fredag 30 maj 2014

Kikärtsbiffar

Idag får ni recept på krispiga (falafelinspirerade) kikärtbiffar. Det går superbra att göra en stor sats och frysa in biffsmeten och tillbehören går att variera i all oändlighet. 


 
Du behöver:
ca 800 g kikärter
2 vitlöksklyftor
gul lök/schalottenlök
1 msk saft från citron
1 näve ruccola (persilja, koriander)
1 ägg
maizena
lite vatten
krydda med spiskummin, koriander, cayennepeppar & salt




Mixa ihop alla ingredienser förutom ägg, maizena och salt och peppar. Häll smeten i en bunke och tillsätt sedan de övriga ingredienserna. Krydda upp smeten och provstek en liten biff i rejält med olja för att se så att de håller ihop - om inte tillsätt mer maizena. Som vanligt så är receptet lite luddigt och inte så exakt men det är bara att prova sig fram tills du får en bra konsistens och ordentlig syra och sälta i biffarna. Klicka ut smeten till medelstora biffar med hjälp av en sked och stek i rejält med olja så att biffarna blir nästintill friterade. Voilá!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar